AUALA E PUIPUIA AI PANEL SOLAR MAI FALA

E leai se faafitia o le lalolagi atoa o loʻo agaʻi atu i fofo o le malosi o le la. Atunu'u e pei o Siamani o lo'o fa'amalieina le sili atu i le 50% o mana'oga malosi o latou sitiseni fa'apitoa mai le malosi o le la ma o lo'o fa'atupula'ia lea tulaga i le lalolagi atoa. O le malosi o le la ua avea nei ma ituaiga sili ona taugofie ma tele o le malosi i le lalolagi, ma o le US lava ia o loʻo fuafua e oʻo atu i le 4 miliona faʻapipiʻiina o le la i le 2023. A o faʻaauau pea le faʻatupulaia o le malosi faʻaauau, o se tasi popolega o loʻo luʻitauina ai le pule o le solar panel o le auala faaitiitia le tausiga ma le toe faaleleia o manaoga mo iunite. O se tasi o auala e mafai ona ausia o le puipuia lea o paneta sola mai faʻamaʻi faʻamaʻi. O mea tau le si'osi'omaga e pei ole palapala, pefu, palapala, otaota o manulele, lichen ma le ea masima o le a fa'aitiitia ai le malosi o au paneta o le la e galue ai i lo latou malosi atoatoa, ma fa'atupu ai le si'itia o pili o le eletise ma fa'alēaogāina ai le manuia o lau fa'aagaga.

O fa'ama'i fa'ama'i fa'aleagaina o la'au la ose fa'afitauli taugata tele. O squirrels e lamu i uaea ma manu felelei i lalo o panels e mafai ona faʻapipiʻi tau tausiga ma toe faʻaleleia pe a le foia lelei le faʻafitauli. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai faiga puipuia e mafai ona fesoasoani e puipuia paneta sola mai faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le a ta'u atu e le au poto fa'ama'i fa'ama'i ia te oe o le fa'ata'ita'iga sili ona lelei o le fa'apipi'iina lea o se pa fa'aletino e le aofia ai fa'ama'i fa'ama'i e le mana'omia mai le vaega ua togafitia. O le fa'amautinoaina o le uaea e le mafai ona maua e manu fa'ama'i manu ma rodents o le a fa'aumiina ai le ola o lau 'eletise sola ma fa'aitiitia le aofa'i o le tausiga e mana'omia e fa'aauau ai pea.

O le faiga e fa'amaonia ai manu fe'avea'i o le la sa fa'atulagaina fa'apitoa mo lea fa'amoemoe. E malu puipuia e le faiga le uaea o le la e aunoa ma le faaleagaina pe fa'aleaogaina le saisai a le panel. O le pusa e aofia ai le 100 ft. o mata umi ma kilipa (100 pe 60 fasi pepa). O le mesh e faia i le u'amea u'amea po'o le u'amea ma se mafiafia, puipui PVC faʻapipiʻi e faʻasaʻo i le faʻaleagaina o le UV ma le faʻamaʻiina o vailaʻau. O le tausaga nei, ua iai se mamanu fou o le nailon ua puipuia le UV lea o lo'o viia e tagata fa'apipi'i fa'apolofesa.

O lo'o fautuaina e le au fa'atonu fa'ama'i fa'ama'i ma tagata fa'apipi'i fa'apolofesa lenei oloa e fai ma puipuiga taua e puipuia ai paneta sola mai fa'ama'i. Afai e te manaʻo e maua se faʻataʻitaʻiga saoloto o le Solar Mesh Guard Kit, faʻafesoʻotaʻi matou ilemichelle@soarmesh.com;dancy@soarmesh.com;Mike@soarmesh.com


Taimi meli: Sep-17-2021